Aanbevolen: Linkbuilding uitbesteden
Table of Contents
Google wilt de zoeker zo goed en snel mogelijk het best mogelijke antwoord geven. Als het vierde zoekresultaat een hogere CTR heeft dan het derde zoekresultaat, dan betekent dat dat het derde zoekresultaat interessanter is voor de zoeker (dan de vierde). Om de zoeker zo snel en goed mogelijk te helpen, zal Google om een gegeven moment de posities switchen.
Maar weer, dat is nog niet alles - click through rate industry average. Met zo’n derde plek bereik je weer mensen die normaal niet het vierde resultaat bekijken. En als je een beter zoekresultaat hebt dan de top twee, dan kan dit percentage flink groeien. Misschien bereik je dan 14%. En stel, de tweede plek heeft een CTR van 17% en de derde plek een CTR van 14%, dan kan Google ook denken: “Hé, het aantal mensen dat op het derde zoekresultaat klikt is een stuk hoger dan gemiddeld, laten we het zoekresultaat eens op de tweede plek zetten”.
En zo kan je met het veranderen van enkele zinnen met de tijd meerdere posities stijgen. Nee, en daar komt het bouncepercentage bij kijken. Het bouncepercentage is het percentage dat één pagina bekijkt en daarna weggaat. Dit percentage – dat je ook in Google Analytics kan zien – zegt niets, omdat het teveel kan zeggen Zo kan de bezoeker het perfecte antwoord hebben gevonden op de vraag die hij had en klikte vervolgens de website weg.
Misschien had hij halverwege het artikel zelf al antwoord op de vraag bedacht. Hij vond niet het antwoord omdat hij zich realiseerde dat hij de verkeerde vraag stelde (click through rate industry average). Dus over het algemeen kan je het percentage dat je ziet in Google Analytics vergeten. Een percentage die je niet kunt achterhalen en die wel invloed heeft op jouw ranking.
Dit zegt eigenlijk: “Ik heb de pagina bekeken, maar het is niet wat ik zocht, dus ik zoek verder.”. Dit is de mate waarin je de behoefte van de zoeker vervult. Stel, je hebt een hogere CTR dan het resultaat boven jou, maar ook een hogere bouncepercentage. Dan is het niet zinvol om jouw pagina boven de ander te zetten, want het daadwerkelijke percentage dat snel geholpen wordt, wordt dan kleiner.
Stel, jouw zoekresultaat is minder interessant dan degene die boven jou staat, maar heeft wel een lagere bouncepercentage. Dan kan Google beslissen om jouw pagina te laten stijgen. Kortom, we moeten naast naast het verbeteren van je CTR ook moet kijken naar het verlagen van je bouncepercentage - Linkbuilding uitbesteden prijs. click through rate industry average. Men gaat terug naar de zoekresultaten wanneer zijn of haar behoefte niet vervult wordt.
Waarom zoekt de zoeker op dit betreffende zoekwoord? Wat voor vraag, probleem of behoefte heeft hij of zij? Scan vervolgens de pagina en kijk of het enorm duidelijk is dat jouw pagina over die behoefte gaat. Als de zoeker twijfelt of je hem of haar kan helpen, dan is de kans groot dat de zoeker teruggaat naar de zoekresultaten. click through rate industry average.
En niet iedereen zoekt om dezelfde reden. Vaak zijn er meerdere behoeften. Stel, iemand zoekt op zoekmachine optimalisatie. De belangrijkste behoefte is dan waarschijnlijk tips om hoger in Google te komen. Maar, er zijn ook een hoop mensen die op dit zoekwoord zoeken omdat ze een bureau willen inschakelen, een cursus willen volgen of willen weten wat het gemiddeld kost.
Nee. Maar als je zo’n behoefte op een logische manier in het artikel kan verwerken, go for it. Je kan zoeken naar het zoekwoord en dan bij de gerelateerde zoekopdrachten kijken (die staan helemaal onderaan de zoekresultaten). Vaak zijn die gerelateerde zoekopdrachten redenen dat men op dit zoekwoord zoekt. Kijk verder ook eens naar jouw concurrenten en bekijk welke vragen zij beantwoorden.
Probeer het probleem te begrijpen. Bestudeer de situaties van zoekers. En gebruik je eigen kennis. Denk terug aan de gesprekken die je hebt gehad met klanten. Wat voor vragen hadden ze? Waar hoopten ze op? Waar maakten ze zich druk om? Eigen kennis (denk zelf eens na over de mogelijke behoefte van de bezoeker) Het visitekaartje in de SERP bestaat uit minimaal 3 onderdelen.
Uit onderzoek is gebleken dat die ‘extra’ gegevens, zoals een rating met sterren, de CTR van jouw link vergroot. Het onderdeel van het ‘visitekaartje’ dat de meeste mensen bekijken/scannen is de titel. Wanneer een titel de bezoeker prikkelt, vergroot dit de CTR tegenover websites die een pure informatieve titel hebben.
80% van jouw titel moet informatief zijn en 20% moet prikkelend/activerend zijn (70/30 of 60/40 is ook goed) (click through rate industry average). Bij het informatieve deel laat je de bezoeker weten dat jouw website over het onderwerp gaat dat hij of zij verwacht (dus voor de bezoeker en de zoekmachine) en met het activerende deel prikkel je de bezoeker om op jouw website te klikken in plaats van de concurrenten in de SERP’s.
Dus probeer de woorden waar jij gevonden op wilt worden in een nieuw jasje te steken. Het schrijven van titels en het testen van titels kan je gemakkelijk via Twitter, Facebook of Linkedin doen. Schrijf eens een paar verschillende titels en onderzoek welke titel het effectiefst is en het grootste CTR hebben.
Toch kan het goed zijn om de gekozen keywords in jouw meta-description de plaatsen. Wanneer de woorden waarop de bezoeker zoekt in een meta-desciption staan, worden de woorden dikgedrukt. Dit kan de CTR vergroten. Vul niet een lijst met keywords in een meta-description, maar beschrijf de pagina die de bezoeker kan verwachten.
Vaak wordt dan de eerste alinea overgenomen en eindigt de description met …. Dit kan nieuwsgierigheid opwekken. Het nadeel van het niet invullen van een meta-description is dat je geen controle hebt of de invulling. Zo kan de titel en de H1 tag in de description voorkomen, voordat de eerste alinea wordt getoond.
Wat is en welke rol speelt het binnen online marketing? Dit is een belangrijke statistiek voor marketeers. Lees verder voor onze betekenis en uitleg over CTR… Click through rate is de frequentie waarmee op een bepaalde link wordt geklikt. Dit getal is het percentage mensen dat een communicatie-uiting ziet én daar ook op verder klikt.
Als je een wijziging doorvoert in je marketingcommunicatie, kun je meten of de CTR omhoog of omlaag gaat. Hierdoor kun je je funnel blijven verbeteren. Laten we bijvoorbeeld e-mailmarketing nemen: de klikfrequentie voor bijvoorbeeld e-mails is een statistiek die aangeeft hoeveel ontvangers een e-mail hebben geopend en op een link erin hebben geklikt.
Gewoonlijk afgekort tot CTR, is de klikfrequentie een van de belangrijkste statistieken in e-mailanalyse. Als je slechts één statistiek zou kunnen kiezen om het succes van een e-mailmarketing te meten, zou de klikfrequentie een goede keuze zijn. Hoewel andere statistieken geweldig zijn om te verfijnen, is de klikfrequentie de beste indicator van hoe goed een e-mail of campagne het in het algemeen deed.
Misschien wil je dat ze een landingspagina bezoeken, een tutorial bekijken of meer te weten komen over een product. Er zijn verschillende stappen om ze daar te krijgen. En dat is uiteindelijk wat de klikfrequentie meet: hoeveel mensen hebben allen stappen doorlopen die jij hebt uitgezet? Er zijn een aantal handelingen die mensen uitvoeren als ze bijvoorbeeld een email of een nieuwsbrief van je krijgen.
Het openen is een vrij eenvoudige handeling. Ze laten zien hoeveel mensen jouw e-mail hebben geopend. Dit is de beste maatstaf om te bepalen of onderwerpregels werken (click through rate industry average). Gegevens hierover kunnen ook licht werpen op grotere vragen, bijvoorbeeld of je de soorten e-mails verstuurt die klanten willen ontvangen. De CTR binnen in een mail zelf meet hoeveel van de mensen die de e-mail hebben geopend, werden overgehaald om te klikken.
Ze laten dus zien of je hun nieuwsgierigheid wekt en aantrekkelijk bent om een stap verder te gaan. De klikfrequentie brengt het allemaal samen. Het meet de hele reis: hoeveel klanten hebben de e-mail geopend en vonden wat ze erin vonden voldoende om erop te klikken en door te gaan.
Veel marketeers vragen zich af op welke klikfrequentie ze precies zouden moeten rekenen voor een succesvolle campagne. Het zou geweldig zijn om een vast getal te kunnen noemen en verder te gaan. Helaas is het echte antwoord op die vraag iets gecompliceerder. Het hangt natuurlijk af van jouw bedrijf en jouw doelgroep maar ook hoe lang je al actief bent op het web.
Voor een ambitieuze doelstelling zou 4% in veel gevallen zinvol zijn. In andere gevallen is 2-3% misschien wel het beste wat je kunt doen. Een hele reeks factoren zijn echter van invloed op de klikfrequenties van e-mails. De meesten van hen heb je wel onder controle. Maar er zijn er een paar die je niet in de hand hebt en ook zij zullen jouw e-mailprestaties beïnvloeden (Linkbuilding webshop uitbesteden).
Een klant die een e, Book heeft aangevraagd, zal zeer waarschijnlijk doorklikken wanneer het in zijn inbox wordt weergegeven. Een nieuwsbrief of ongevraagde marketingmail zal daarentegen minder goed presteren, hoe goed jouw boodschap ook is (click through rate industry average). Denk dus na over hoe je jouw berichten enerzijds zo persoonlijk mogelijk kan maken zodat klanten zich aangesproken voelen.
More from Meer bezoekers via Google, Google adwords
Table of Contents
Latest Posts
Google Click Through Rate By Position
What Is A Good Click Through Rate For Facebook Ads
Definition Click Through Rate
All Categories
Navigation
Latest Posts
Google Click Through Rate By Position
What Is A Good Click Through Rate For Facebook Ads
Definition Click Through Rate